Fiberdragning och mobiltäckning med Joakim Reinius

Joakim Reinius har kämpat oförtretet för att Ljungby kommun ska kunna leverera e-tjänster till sina medborgare. För att kunna göra det har Joakim Reinius analyserat att grunderna måste finnas på plats, innan man kan leverera stabilt till alla.

Infrastrukturen är grunden i allt och Ljungby kommun har  otroligt mycket vita fläckar och fiberdragning samt andra alternativ måste till innan Telia Company börjar stänga ner kopparnätet, vilket kommer börja ske 2017-10-30. Joakim Reinius har därför jobbat hårt för att få till ett samarbete mellan kommun och marknad. Så hände det då att han fick gehör av Telia Company, Tele2 och Telenor som alla var intresserade av att inleda samarbetet.

Joakim Reinius har försökt övertala politikerna i Ljungby kommun, vilka verkar ha svårt att inse att marknaden vill tjäna pengar och är då inte intresserade av att bygga ut mobilnäten på landsbygden om det inte finns en affär i det.

Förutom detta har Joakim Reinius försökt trycka på fiberbolagen att gräva så mycket fiber de bara kan, men tyvärr tar det längre tid att gräva och man har redan höjt ett varningens finger att hur mycket man än försöker kommer man inte ha byggt ut till alla medborgare innan kopparnätet tas bort. Det kommer innebära att vissa medborgare inte kommer ha någon chans alls att kommunicera digitalt, vilket Joakim Reinius inte tycker är ok.

Läs mer på: Joakim Reinius kartlägger kommunen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *